Spíž neboli špajzka či spižírna představovala před lety pro starší generace nezbytnost, bez níž se žádná domácnost neobešla. Dnes už se s tímto praktickým místem vedle kuchyně příliš často nesetkáme, přitom je spíž ideálním místem pro uchovávání potravin, aby zůstaly déle čerstvé a v dobrém stavu. Pokud zrovna stavíte dům, možná přemýšlíte, zda ji zahrnout do plánovaného projektu stavby. Jaké předpoklady by v tom případě měla splňovat, aby plnila svůj účel?
Líbí se vám tento článek?
Obsah článku:
Spíž šetří peníze
Chlad, sucho a tma jsou základ
Dopřejte spíži dostatečný prostor
Jak by to mělo vypadat uvnitř?
Jak potraviny správně uskladnit?
Co do spíže nepatří?
Jak udržovat spíž?
Užívejte spíž správně
Potravinová skříň aneb když není místo na spíž
Spíž šetří peníze
Většině z nás se při slovu spíž nejspíše vybaví vzpomínky na dětství a prázdniny u prarodičů. Špajzka babičky představovala tajnou skrýš, kde se nacházely všechny laskominy a dobroty. Dnes již není příliš častým doplňkem domů, je to však škoda. Dokáže ušetřit peníze, jelikož vám umožní nakupovat věci ve větším množství při výhodných slevách a správně je skladovat.
Dočtěte tento článek jako člen klubu Můj dům.
Největší komunita majitelů rodinných domů v ČR. Připojte se i vy!
Jste členem? Přihlásit se.
Zeptat se & odpovědět