Mimo hlavní vegetační sezonu je čas pochutnat si na podzemních částech rostlin, tedy kořenech, oddencích, cibulích a hlízách. Podíváme se na ně společně s odbornicí na ekozahrady Janou Novákovou.
![](https://www.mujdumkrokzakrokem.cz/wp-content/uploads/2020/05/shutterstock_411095086-e1588745585479.jpg)
Líbí se vám tento článek?
Nejprve je třeba objasnit kategorii „kořeny“: Rostliny v nich mají uložené nejen zásobní, ale i další látky, které mohou být prospěšné pro zdraví člověka. Navíc v tuto dobu se připravují záhony na další sezonu, takže kořeny některých „plevelů“ lze s výhodou využít. Jedlé jsou třeba kořeny pampelišky (smetanky), lopuchu, hlízy čistce bahenního, léčivé jsou oddenky pýru nebo kořeny kuklíku městského. Rostlinný „underground“ je bohatý na živiny a chuťové zážitky, a navíc si při jeho získávání a zpracování můžete užít všelijaká dobrodružství.
Dočtěte tento článek jako člen klubu Můj dům.
Největší komunita majitelů rodinných domů v ČR. Připojte se i vy!
Jste členem? Přihlásit se.
![](https://www.mujdumkrokzakrokem.cz/wp-content/uploads/2020/01/zamek.jpg)
Zeptat se & odpovědět