Rohová kuchyň je nejčastějším řešením v našich domácnostech. Šetří místo i počet kroků při vaření, je však třeba věnovat pozornost několika problematickým bodům.
Líbí se vám tento článek?
Rohová kuchyň oproti „trendy“ uspořádání s varným ostrůvkem šetří místo, je po technické i finanční stránce méně náročná. Varný ostrůvek vyžaduje kolem sebe manipulační plochu a je ideální do velkého otevřeného prostoru. Rohová kuchyňská linka, obvykle ve tvaru L nebo U, zabere menší plochu a optimálně zapadne do společného obývacího prostoru ve tvaru L nebo atypicky členěného. Rozvody všech instalací se snadno vedou ve stěnách, není třeba budovat přívod elektřiny či vody a odpadu k varnému ostrůvku, kde bývá umístěno varné centrum a někdy dokonce i dřez. Také instalace digestoře je jednodušší a levnější než zavěšení do prostoru pod strop (nebo velmi drahá výsuvná digestoř). S varným ostrůvkem je třeba počítat již ve stavebním projektu domu, dodatečné zásahy do podlahy bývají složité a někdy i nemožné. Dodatečná úprava rozvodů ve stěnách naopak zásadní zásah nepředstavuje.
Dočtěte tento článek jako člen klubu Můj dům.
Největší komunita majitelů rodinných domů v ČR. Připojte se i vy!
Jste členem? Přihlásit se.
Zeptat se & odpovědět